10 tips tegen vermoeide benen

Wat kan je nu doen tegen vermoeide en zware benen?

Je benen kunnen soms vermoeid aanvoelen na een hele dag rechtop zitten, een intensieve work-out of een lange autorit. Ook tijdens je zwangerschap of op oudere leeftijd kan je soms last hebben van een zwaar gevoel in je benen. Dat kan wijzen op onvoldoende bloedcirculatie. Wanneer de aders minder goed functioneren, vloeit het bloed niet krachtig genoeg terug naar het hart, waardoor je benen zwaarder gaan aanvoelen. 

 1. Vermijd langdurig stilstaan of stilzitten
  Heb je een staand beroep, probeer dan regelmatig van houding te veranderen en span regelmatig de kuitspieren aan. Heb je een zittend beroep, maak dan zoveel mogelijk gebruik van pauzes om een wandeling te maken. Neem ook eens wat vaker de trap en loop langs bij je collega in plaats van te telefoneren.
   
 2. Draag comfortabele schoenen met een goede zool
  Zoals slippers en schoenen van FitFlop.
   
 3. Neem een wisseldouche
  Was je benen afwisselend met warm en koud water om je bloedcirculatie een stimulans te geven. Start onderaan bij je voeten en eindig bij je bovenbenen.
   
 4. Masseer je benen met een verkoelende gel
  Door je benen te masseren, stimuleer je de bloedcirculatie. Door bij het masseren gebruik te maken van een verkoelende gel, verlicht je je benen enorm.
   
 5. Draag geen te strakke kleding
  Kleding die je lichaam afknellen, zoals een strakke broek, riem of sokken, beperken de bloedcirculatie vanuit je benen.
   
 6. Leg je benen geregeld omhoog
  Zo kan het bloed makkelijker terugstormen naar het hart. Dat kan je ’s nachts ook doen door een kussen onder je benen te leggen.
   
 7. Let op je gewicht en zorg voor een gezonde levensstijl
  Zorg voor een goed eetpatroon waarbij je voldoende water drinkt, niet veel alcohol drinkt en niet rookt. Dat heeft immers een zeer groot effect op je bloedcirculatie en je gewicht.
   
 8. Beweeg voldoende
  Vooral joggen of wandelen zijn aan te raden omdat je daarbij hoofdzakelijk de beenspieren gebruikt. Beweging doet je bloed stromen, dus ook in de benen!
   
 9. Loop af en toe eens op blote voeten
  Op blote voeten lopen in het gras of zand verbetert de bloedcirculatie. Loop hierbij ook eens op de tenen.
   
 10. Vermijd te hoge hakken

 

Voeten in het zand

Maak je voeten zomerklaar in 5 stappen

Je voeten: ze functioneren elke dag hard voor jou, verzorg ze daarom ook. Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer? Met deze tips zien ze er straks pico bello uit!

Subscribe to our newsletter and receive a 10% discount on your first order