Voor 12u besteld, volgende werkdag geleverd

Briko Fietshelmen

26 artikelen gevonden

Niet gevonden waarnaar je op zoek bent? Wij helpen je graag verder! Contacteer ons op +31 (0)79 31 90 967 of Mail ons
  • Voor 12u besteld, volgende werkdag geleverd
  • Vertrouwde bezorging
  • Gratis verzending in NL en BE vanaf € 50

Sinds de professionele wielrenners verplicht zijn een fietshelm op de racefiets te dragen, is het aantal mensen dat een helm draagt voor recreatieve doeleinden ook gestegen. Meerdere studies hebben uitgewezen dat het dragen van een helm in veel situaties (zwaarder) letsel kan voorkomen. Als je kijkt naar helmen voor op de racefiets dan zie je dat deze de laatste jaren enorm verbeterd zijn qua pasvorm, gewicht en vormgeving. De nieuwste lichting helmen voel je bijna niet meer op je hoofd zitten, dus hinderen doen ze zeker niet! Een belangrijke ontwikkeling want een perfect passende helm draag je graag. En mocht er wel een keer iets gebeuren, dan ben je ook beter beschermd met een helm die goed past dan met eentje die al afvliegt voordat jij de grond raakt.

Een helm voor de racefiets dient na maximaal vijf jaar vervangen te worden. Na vijf jaar is namelijk het beschermende schuim, dat de klappen opvangt, uitgedroogd. Hierdoor is het niet meer in staat je hoofd goed te beschermen bij een val. Ook na een val dien je de racehelm te vervangen. Het schuim kan namelijk maar één keer een klap opvangen. Tijdens een val komen er namelijk scheurtjes in het materiaal, waardoor de klap niet meer afdoende opgevangen kan worden en er kans is op hoofdschade tijdens een val. Overigens geldt deze vijf jaar alleen wanneer de helm ook daadwerkelijk gebruikt wordt: zonlicht heeft invloed op de structuur van de helm, het maakt ze poreus.

Briko Racefiets helm: mooi, opvallend en aerodynamica

Een lichte en aerodynamische racehelm kan enorm het verschil maken. Tijdens het wielrennen zijn gewicht en een lage lucht weerstand natuurlijk enorm belangrijk. Het gewicht is vooral belangrijk voor het comfort, maar ook zeker wanneer je bergop moet. Dan telt iedere gram! Aerodynamica is natuurlijk ook enorm van belang. Hoe lager de luchtweerstand hoe minder kracht het kost om snelheid te maken en te houden. Daarom heeft bijvoorbeeld een racefiets helm van Briko een mooi aerodynamische vorm, waardoor deze als het ware door de lucht snijdt!

Racehelm: een goede pasvorm is belangrijk!

Een goede racehelm heeft een zeer goede pasvorm, hoe minder je voelt dat je een racehelm op hebt hoe comfortabeler. Alle hoogwaardige racefiets helmen hebben dan ook een geavanceerd systeem om de pasvorm van de fietshelm aan te passen. Om zo altijd tot jouw ideale pasvorm te komen.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.