Maak je voeten zomerklaar in 5 stappen

Summerproof in de slippers

De winter is bijna ten einde en wij zijn meer dan klaar voor de zomer. Cocktails, jurken en ... open schoenen. Soms is het dan een goed idee om even je voeten te verzorgen en verwennen. Houd daarom volgende 5 stappen in het achterhoofd voordat je je zomerschoenen uit de kast haalt. Want je mooie sandalen en slippers komen pas tot hun recht als je voeten summerproof zijn.

 

Stap 1: Relax

Laat je voeten weken in een relaxerend lauwwarm badje. Voeg er dan een bruisbal bij die je huid verzorgt. Was hierna zorgvuldig je voeten en vergeet de huid tussen je tenen niet.

Stap 2: Scrubben maar

Scrub na het voetenbadje je voeten met een lekker ruikende voetscrub. Zo kan je dode huidcellen verwijderen en je voeten zullen zachter aanvoelen. Na het scrubben spoel je je voeten af met lauwwarm water. Gebruik hierna een puimsteen om eventueel eelt op je hielen en bal van de voet te verwijderen.

Stap 3: Smeer je voeten in

Je voeten kunnen extra liefde gebruiken door ze in te smeren met een voetencrème. Resultaat: superzachte voeten die heel verzorgd aanvoelen.

Stap 4: Knippen en vijlen

Wat zorgt nog voor een verzorgd uitzicht? Mooi geknipte teennagels! Na het knippen kan je ze best nog even bijvijlen om eventueel scherpe kantjes te voorkomen.

Stap 5: Teennagels lakken

Nu je voeten goed verzorgd zijn, rest er nog maar één taak: je nagels een mooi kleurtje geven. Kies een kleur die volledig bij jou past. Hou jij van een naturelle kleur, tijdloos zwart of juist van een opvallende neonkleur? Vergeet niet om eerst een basecoat aan te brengen om te voorkomen dat je teennagels verkleuren door de nagellak. Van zodra deze basecoat opgedroogd is, kan je je nagels lakken in je favoriete kleur. Het best breng je twee laagjes aan om vervolgens te eindigen met een topcoat zodat de nagellak langer blijft zitten.

En zo ... je voeten zijn summerproof! Ben jij nog op zoek naar leuke sandalen of slippers die ook nog eens comfortabel zijn? Neem dan een kijkje bij onze collectie FitFlop

nagels lakken
Vermoeide benen hak

10 tips tegen vermoeide benen

Je benen kunnen soms vermoeid aanvoelen na een hele dag rechtop zitten, een intensieve work-out of een lange autorit. Enkele tips hoe je die 'zware' benen kunt vermijden!

Subscribe to our newsletter and receive a 10% discount on your first order